Winkelcentrum Beverhof in Beverwijk deels ontruimd vanwege brandlucht

© Mizzle media

Danja Koeleman
Beverwijk

Een gedeelte van winkelcentrum De Beverhof in Beverwijk is zaterdagmiddag ontruimd geweest na een brandmelding.

Personeel van de Xenos rook rond twee uur een brandlucht en schakelde de brandweer in. Brandweermensen zijn in het pand op onderzoek uitgegaan. Uit voorzorg werd een deel van het winkelcentrum door de politie ontruimd en een aantal winkels waaronder de Xenos en de Zeeman werd gesloten. Personeel werd buiten opgevangen in afwachting van nadere instructies.

Na een uitgebreid onderzoek heeft de brandweer geen brand kunnen ontdekken. Omdat de brandlucht inmiddels in sterkte afnam, is met het winkelpersoneel afgesproken dat zij de situatie in de gaten houden en opnieuw alarm slaan als de lucht sterker wordt. Het ontruimde deel van het winkelcentrum kon daarna weer worden vrijgegeven.

Stroomstoring

Een uur voor de brandmelding ontstond in delen van Beverwijk een grote stroomstoring. De getroffen aansluitingen bevonden zich in postcodegebieden 1947 en 1948. Volgens een medewerkster van de slagerij in De Beverhof draaide het winkelcentrum sindsdien op noodstroom. Onduidelijk is of dit verband houdt met de brandlucht. Liander verwacht dat de problemen met de stroomvoorziening rond half vier verholpen zijn.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.