Sint Jan kampioen van Nederland

Redactie Schagen
Breezand

Een trotse gymjuf Carla Tummers beleefde een prachtige dag in Emmen. Het schoolhandbalteam van haar St. Jan uit Breezand werd daar kampioen van Nederland.

Voor de vierde maal in historie van de school hadden ze via voorrondes bezit gekregen van een ticket voor dit goed georganiseerde toernooi. Na een tweede plaats (22 jaar geleden) en een 5e en 3e plaats in 2009 en 2010 moest het nu maar eens gebeuren. Het talentvolle team bestond louter uit speelsters van ZAP en naast een vaste kern van groep 8’ers ook uit de youngsters Emma v Dijk en Eva Smakman (7), en Liz Verbruggen (groep 6) die de geblesseerde Anniek Duin moest vervangen.

Ongeslagen, met slechts één gelijkspel (4-4), werd de finale bereikt. Daar speelde St.Jan haar beste wedstrijd van de dag voor de stampvolle tribunes met luidruchtige supporters. De verdediging stond als een huis onder aanvoering van Tink Langelaan, de gevaarlijke opbouwsters werden uitgeschakeld door Lisa van Duin en Isa Scholten. In aanvallend opzicht was Kim Molenaar helemaal los, zij scoorde 6 van de 7 doelpunten. Redder in de nood was keepster Sylvana Wijnjeterp die in de laatste seconden een vrije doelkans het doel uitranselde. Bij 7-6 kon de kurk van de fles.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.