Zomerse bloemen

© HSPublicity

Gladiolen, dahlia’s, lelies en zantedeschia’s horen bij de zomer. Deze typische zomerbloemen groeien uit een bloembol, dus niet uit zaad of stek. Daarom worden ze ook wel bolbloemen genoemd.

Het seizoen van de zomerse bolbloemen begint in juli en duurt tot eind oktober. In deze periode zijn de meeste soorten verkrijgbaar en is er dus ruim keus bij bloemist, tuincentrum en/of marktkraam. De bloemen zijn prima naar eigen wens te combineren, maar het is ook leuk de zomertrends Sturdy en Sparkle te volgen.

Sparkle laat zich het best omschrijven als stralend en vrolijk. Hoewel er veel kleuren gebruikt worden, is er een hoofdrol weggelegd voor ‘zomergeel’. Een boeket gladiolen wordt extra opvallend door een lint rondom de vaas te binden. Een vrolijk effect is te creëren door in meerdere vaasjes één of twee bloemen te zetten. Door hun grote bloem kun je daar prima lelies, zantedeschia’s of dahlia’s voor gebruiken. Natuurlijk en persoonlijk materiaalgebruik blijft belangrijk.

De zomertrend Sturdy is zelfs wat ruiger doordat er meer gebruikgemaakt wordt van robuuste en oorspronkelijke vazen. De uitstraling van zo’n vaas vol dahlia’s, lelies of gladiolen wordt persoonlijk door gebruik van bijvoorbeeld touw of handgemaakte accessoires.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.