Westfriesland SEW begint met zege op Handbal Venlo

Matthijs Stapel
Wognum

De handbalsters van Westfriesland SEW hebben de eerste wedstrijd in de strijd om de vijfde plaats gewonnen. In eigen huis versloeg de formatie uit Nibbixwoud zaterdag Handbal Venlo met 38-24.

SEW begon voortvarend aan de wedstrijd. De thuisploeg nam binnen enkele minuten een 4-1 voorsprong. Het startsein voor een makkelijke middag was het niet want Venlo kwam snel terug in de wedstrijd. ,,Na een sterk begin kwamen er snel slordigheden in ons spel’’, vertelde coach Ronald van de Kamp. ,,We gingen te snel afronden en de schoten waren vaak ook nog onzuiver. Daardoor kwam Venlo terug en daarna was het stuivertje wisselen; de ene keer namen zij een voorsprong, de andere keer wij.’’

In de tweede helft stond er vooral defensief een sterker SEW. Venlo had hier moeite mee en liep tegen veel tijdstraffen. De coach van de Limburgers werd halverwege de tweede helft zelfs met een rode kaart definitief weggestuurd. SEW profiteerde niet optimaal van de overtalsituaties.

Toch kon de ploeg in de slotfase bij Venlo weglopen. ,,Dat is eigenlijk al het hele seizoen het beeld in wedstrijden tegen Venlo. We blijven lang bij elkaar en pas in de slotfase valt de beslissing. Deze keer viel deze onze kant op.’’

Volgende week moet SEW de vier punten zien te verdedigen op bezoek in Venlo. Slaagt de ploeg in die opzet dan eindigt het op de vijfde plaats van de kampioenspoule.

Westfriesland SEW-Handbal Venlo 38-24.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen