Minder vacatures voor juristen

Het aantal juridische vacatures daalde in het tweede kwartaal van dit jaar met een derde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stabilisatie van de afgelopen maanden was bij het begin van het tweede kwartaal verdwenen. Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en Ontwikkelingen op de Legal Arbeidsmarkt, 2e kwartaal 2012’ van Joost Duffhues, competence director Legal bij Yacht.

In alle sectoren is krimp zichtbaar in de juridische werkgelegenheid. De afname van het aantal vacatures is het sterkst in de sector financiële dienstverlening (-63 procent) gevolgd door de overheid (-33 procent).

Joost Duffhues: „Bij Yacht zien we in de afgelopen periode een verschuiving op het gebied van de vraag naar interimjuristen. We krijgen vooral vraag naar juristen arbeidsrecht en letselschade en juristen bedrijfsrecht, voornamelijk contractenrecht. Ook krijgen we meer aanvragen voor juristen omgevingsrecht. Vooral handhaving- en milieurechtjuristen en bestemmingsplanjuristen zijn in trek. Dat laatste komt voort uit de actualisering en digitalisering van bestemmingsplannen, die uiterlijk per 1 juli 2013 klaar moeten zijn. Vooral op deze gebieden zoeken organisaties op dit moment een flexibele inzet van specialisten.”

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.