Wycher fietst eenzaam naar China

Wycher op zijn website.

Redacteur Alkmaar
Castricum

update video - Grenzen opzoeken, letterlijk. Ontdekkingsreizen maken en avonturen beleven. Gewoon doen wat je altijd al hebt willen doen. Wycher van Vliet wacht niet tot zijn midlifecrisis met zijn droom najagen, in maart vertrekt hij in zijn eentje naar China. Op de fiets.

Zijn studie technische bedrijfskunde heeft hij net afgerond en werken wil hij voorlopig nog even niet. ,,Ik wil eerst vreemde landen en culturen leren kennen’’, zegt de 24-jarige Castricummer.

Hij heeft een goed doel verbonden aan zijn tocht: ’Right to play’. Dat is een organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te spelen. Wycher hoopt er heel veel geld voor binnen te halen.

Onderweg denkt hij, behalve een hele hoop mooie verhalen, vooral zichzelf tegen te komen. Toch maakt Wycher de fietstocht van zo’n 15.000 kilometer (waarvan bijna een derde deel door China) niet helemaal alleen. Hij wordt vergezeld door een kabouter, Wes-Li genaamd. Wes-Li zal de hele weg op het stuur van Wycher zitten, met een cameraatje in zijn zijn hand.

Op 1 maart vertrekt de jonge wereldreiziger, vanaf het strand van Castricum. Tien of elf maanden later hoopt hij aan te komen in Sjanghai. Hij is te volgen via www.west2eastcoast.com

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.