Mooi weer helpt attracties aan veel publiek

Internetredactie
RIJSWIJK

Het mooie, bijna zomerse weer in het paasweekeinde heeft veel bezoekers naar de attractieparken gelokt. Volgens de organisatie van grote dagattracties, de Club van Elf, zijn de bezoekersaantallen fors hoger dan vorig jaar. Maar toen viel Pasen 3 weken eerder in het jaar en lag er zelfs nog sneeuw.

Madurodam in Den Haag trok nu veel extra bezoekers door de nieuwe interactieve voetbalattractie ’Zo groot is Oranje’. Er kwamen in totaal 19.000 mensen, ruim 60 procent meer dan tijdens Pasen vorig jaar.

Ook in andere parken waren er nieuwe onderdelen die nieuwsgierige bezoekers extra hebben getrokken, zoals de Magische Vallei in Toverland en de Chocolate Factory in Attractiepark Slagharen.

De Keukenhof in Lisse ontving in het paasweekend meer dan 100.000 bezoekers. „2014 is een van de beste paasdagen uit de geschiedenis van het park”, aldus directeur Bart Siemerink. „Er was veel belangstelling van Nederlandse gezinnen, Duitse en Amerikaanse gasten en opvallend veel Aziaten, waaronder Chinezen.”

De Club van Elf kon zondag niet zeggen hoeveel mensen in totaal een bezoekje hebben gebracht aan een attractiepark.

De wegen naar Sail Kampen waren deze paasdagen overvol. Bij de meeste andere attracties viel de drukte op de wegen volgens de ANWB nog wel mee. Er stonden wel wat files, maar grote problemen op de wegen waren er nauwelijks.

Ook de Amstel Gold Race, de Paasraces in Zandvoort, Paaspop in Schijndel en de Bollenstreek waren grote trekpleisters.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.