Wonderbaarlijke wederopstanding FC Volendam

Redactie Waterland
dordrecht

In een bloedstollend duel knokte FC Volendam zich zaterdagavond op miraculeuze wijze naast FC Dordrecht: 3-3. Met een 3-0 achterstand na 45 minuten had immers niemand aan de Krommedijk Volendam nog in staat geacht om een acceptabel resultaat neer te zetten.

Door een hattrick van Paul Gladon leidde Dordrecht halverwege met 3-0. Bij de eerste treffer ging Volendam-keeper Theo Timmermans niet vrijuit en bij de derde ging invaller Erik Schouten de mist in. Trainer Hans de Koning, die bovendien al snel twee keer had moeten wisselen door blessures van Levi Schwiebbe en Gijs Luirink, voelde zich stevig in zijn hemd gezet door zijn spelers.

Die kwamen na de rust echter met de juiste instelling uit de kleedkamer. Al na tien minuten kwam een afgeslagen corner voor de voeten van Henny Schilder, die meteen uithaalde en doelman Warner Hahn kansloos liet: 3-1. Slechts vier minuten later bracht Sheotahul het verschil terug tot één doelpunt: 3-2. Een kwartier voor tijd speelde Dordrecht-sluitpost Hahn de bal pardoes in de voeten van Mühren, die de keeper omspeelde en gelijk maakte.

Vijf minuten voor tijd leek Volendam alsnog te moeten buigen toen een overtreding van Kevin Wattamaleo werd bestraft met een penalty. Maar niets bleek minder waar. Timmermans nam revanche door de inzet van Gladon te keren. Timmermans veranderde daardoor in de held en Gladon, ondanks zijn hattrick, in de schlemiel.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.