Late lokroep en bijzondere transfer

Vincent Schot
Hoorn

Op het laatste moment nog van club wisselen wil nog wel eens voor problemen zorgen. Talrijk zijn de verhalen uit het profvoetbal dat spelers niet konden verkassen door kapotte faxen of het gebrek aan bereik met de telefoon. Tom Deen, Thomas Hand, Emran Özcelik en Ferdi Kaleveld hadden vlak voor het sluiten van de transferdeadline voor hen gelukkig geen last van haperende apparatuur. Op het nippertje stapten zij nog over.

Na het mislopen van promotie met Andijk op zondagmiddag, deed Deen een paar uur later alsnog een stap hogerop. En zelfs twee, want hij verruilt de blauw-witten voor tweedeklasser Spirit’30 uit Hoogkarspel.

Hand maakte op het laatste moment wereldkundig dat hij naar de hoofdklasse gaat. Met het kampioenschap met Woudia en de daarbij behorende promotie naar de derde klasse stapt hij binnen bij De Zouaven.

Vleugelflitser Özcelik kwam dit seizoen nauwelijks in actie bij SEW dat naar de derde klasse degradeerde. De aanvaller speelt echter nog een stapje lager volgend seizoen, want hij stapte zondagavond over naar Always Forward.

En Ferdi Kaleveld maakte heel Schagen en omgeving blij door Westfriezen uit zijn woonplaats Zwaag te verruilen voor SRC, een club uit de contreien waar zijn roots liggen.

Niet alleen maakten spelers op het laatste moment de overstap, enkelen durfden het aan hun handtekening te zetten onder een gewaagd overschrijvingsformulier.

Zo zijn Paul van der Werff en Wouter Spil vanaf volgend seizoen bami in plaats van nasi, zoals de bijnamen luiden van hun nieuwe club Apollo’68 en oude club Victoria O. Beiden maakten de stap de dorpsgrens over.

Martin Kuyer blijft behouden voor Enkhuizen. Hij blijft zelfs op de Immerhornweg, maar moet volgend seizoen een deurtje verder. Hij draagt namelijk het oranje-groen van Dindua in plaats van het rood-geel van West Frisia.

Arjan Boon deed ongeveer hetzelfde. Hij verruilde ASV’55 voor De Valken. Een gevoelige stap in Hem en Venhuizen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen