Ambtenaren Edam-Volendam naar 'gezond' Rabopand

Jacco van Oostveen
volendam

Circa veertig ambtenaren van de gemeente Edam-Volendam krijgen een werkplek in het voormalige Rabobankpand aan de Julianaweg in Volendam.

Edam-Volendam was naarstig op zoek naar werkplekken voor ambtenaren, omdat het personeel de dependance aan de Mgr. Veermanlaan per 1 januari gaat verlaten vanwege het ongezonde binnenklimaat.

Een grondige opknapbeurt in 2013 zorgde niet voor verbetering. De gemeente vindt maatregelen treffen voor de langere termijn te kostbaar. De locatie Mgr. Veermanlaan krijgt na het vertrek van de ambtenaren een andere bestemming. Er zijn volgens het college nog geen concrete plannen voor.

Tijdelijk

De gemeente huurt de leegstaande bovenverdieping van het pand aan de Julianaweg 192 vanaf 1 november voor minimaal twee jaar. De totale huurprijs voor de periode 2015-2017 bedraagt 165.000 euro. Het grote kantoorpand is eigendom van Contaxus, het bedrijf dat zelf een groot deel ervan gebruikt. De bovenste verdieping staat sinds het vertrek van Bose BV in 2013 leeg.

,,Wij zijn bij dit pand terechtgekomen nadat wij bij makelaars navraag hadden gedaan naar beschikbare en voor ons geschikte kantoorruimte, die bij voorkeur niet ver verwijderd diende te zijn van de huidige locatie en het gemeentelijk inzamelstation’’, meldt gemeentewoordvoerder Cor Kwakman.

De locatie aan de Julianaweg is een tijdelijke oplossing: het college van de nieuwe fusiegemeente moet ervoor zorgen dat alle ambtenaren van de nieuwe fusiegemeente een vaste werkplek krijgen.

Edam-Volendam fuseert op 1 januari 2016 met Zeevang. De meeste ambtenaren van de fusiegemeente gaan werken op het Stadskantoor in Volendam. Het gemeentehuis in Oosthuizen krijgt een serviceloket.

De huisvesting van ambtenaren is al jaren een gevoelig onderwerp in Edam-Volendam. Diverse partijen, waaronder de VVD, wilden een deel van het personeel laten werken in de voormalige hoogheemraadschapskantoren in Edam. Deze panden zijn eerder dit jaar echter verkocht aan een projectontwikkelaar, nadat een raadsmeerderheid met de verkoop had ingestemd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.