Zorgen om verdwijnen van zorg in Krommenie

Zorgen om verdwijnen van zorg in Krommenie. Archieffoto HDC Media

Redacteur Zaanstreek
krommenie

Een bewoonster van Durghorst maakt zich grote zorgen over wat er gaat gebeuren na de sloop van dit zorgcentrum , in het hart van Krommenie. Zij woont in een zorgwoning in het achter Durghorst gelegen complex en is bang straks tussen wal en schip te vallen.

Dat gevoel werd versterkt na een recente bijeenkomst voor de bewoners van het verzorgingshuis én de appartementen in het zorgcomplex aan het Durghorstplantsoen. Evean gaf op die bijeenkomst aan dat de bouw van zorgwoningen en een onderkomen voor dementerende ouderen op de plek van het oude Durghorst ook van de baan is.

De Hoed, een onderkomen met verschillende huisartsen, is eveneens geschrapt. Eerder was al bekend dat er na de sloop geen verzorgingshuis meer terugkomt, omdat Evean met overcapaciteit kampt. Dat laatste komt omdat steeds minder mensen in aanmerking komen voor een plek in een verzorgingshuis. De mensen met indicatie 1, 2 en 3, een kwart van de huidige klanten, komen sowieso niet meer in aanmerking voor een plek in een verzorgingshuis. Dat houdt in dat ze langer in hun eigen woning moeten blijven wonen of gaan verhuizen naar een aanleun- of zorgwoning.

Verhuizen naar een zorgwoning heeft de bezorgde bewoonster, die is gekluisterd aan een rolstoel, gedaan. ,,Ik woonde in een woning bij de Noordse Balk. Die huizen gaan allemaal tegen de vlakte waardoor ik naar een zorgwoning in dit nieuwe complex ben verhuisd. De toegezegde zorg dreigt nu echter te verdwijnen, waardoor dit straks geen zorgwoningen meer zijn. Ook geen aanleunwoningen meer, want het leunt straks in ieder geval niet meer tegen een verzorgingshuis aan.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.