Incompetente baas is reden om op te stappen

© HSPublicity

Ruim vier op de tien Nederlandse hoogopgeleide werknemers vindt dat ze harder werken dan hun baas, maar hiervoor geen waardering krijgen. Een vijfde verdenkt bovendien hun baas van vriendjespolitiek.

Voor veel vrouwen is een incompetente baas zelfs reden om op te stappen. Dit blijkt uit onderzoek naar aanleiding van de film Horrible Bosses.

Het functioneren van de baas kan bij mannen en vrouwen een belangrijke reden zijn om

ontslag te nemen. Een op de vier vrouwen is ooit opgestapt vanwege een verstoorde relatie met haar leidinggevende. De vrouwen vonden in 49 procent van die gevallen hun baas incompetent. Mannen die ontslag nemen vanwege hun baas (22 procent heeft dat ooit gedaan), doen dat vooral omdat ze zich door hun baas geremd voelen in hun ontwikkeling (54 procent).

Toch hoeft de baas niet alleen maar op kritiek te rekenen. In Nederland mag maar liefst 64 procent van de werknemers zonder problemen thuiswerken en wordt 89 procent in de gelegenheid gesteld zelf de uren in te delen. Van de werknemers meent 58 procent de functie van leidinggevende zelf niet beter in te kunnen vullen dan zijn of haar baas. Als eindcijfer krijgt de werkgever van Nederland dan ook gemiddeld een 6,6.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.