Logica

Peter Hovestad

Peter Hovestad

Wat zou het toch fijn zijn als in de energiesector enige logica haar intrede mocht doen.

Nog niet zo lang geleden ging het vrij beroerd met de economie, omdat de olieprijs zo hoog was. Afgaand op de kelderende aandelenkoersen is de laatste tijd de economie ook weer in groot gevaar, omdat de olieprijs zo gedaald is. Economie heeft al evenzeer niks met logica te maken, maar daar gaat dit stukje niet over.

De energiesector dus. Die olieprijs zakte zo hard omdat al die landen waarvan politici voortdurend roepen dat we zuinig op energievoorraden moeten zijn als een gek olie op de wereldmarkt dumpen.

Daar schijnen dan weer allerlei politieke redenen voor te zijn. Valt geen chocola van te maken, maar geen zinnig mens zal durven beweren dat politiek iets met logica te maken heeft. Nou ja, da’s een ander stukje.

Nu die energiesector. De olieprijs kelderde door zware overproductie. Afgaand op die prijsval moeten zelfs de roestigste opslagtanks overlopen. Hoewel, één sneeuwstorm in de VS en zie, de olieprijs schiet omhoog alsof die Amerikanen een Elfstedentocht wacht.

Trouwens, de koerswinst op de aandelenbeurzen in het Midden-Oosten is onmiddellijk spectaculair. Maar in die aandelenwereld zal de logica zeker nooit haar intrede doen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.