Bezoek hofi’s op Curaçao

© HSPublicity

Volgens de bewoners van Curaçao is een bezoek aan het eiland niet compleet zonder hofi’s bezocht te hebben. Hofi’s zijn fruitboomgaarden die vroeger bij landhuizen hoorden. Curaçaoënaars staan bekend om het feesten en genieten van het leven en wat de hofi’s zo typisch Curaçaos maakt, is het feit dat de lokale bewoners daar graag in hun vrije tijd bij elkaar komen om gezamenlijk te genieten van de omgeving en de gezelligheid.

Sommige hofi’s zijn moeilijk te vinden en worden daarom alleen door insiders bezocht. Dit zorgt voor een exclusief gevoel. Een van de bekendste hofi’s is Hofi Pastor. Deze boomgaard staat bekend om de prachtige omgeving vol vlinders, leguanen en nog veel meer bijzondere dieren. Het is voor vogelliefhebbers een ideale plek om de kleurrijke vogels van Curaçao te spotten. Deze prachtige hofi wordt onderhouden door ‘Amigu di Tera’, een groepje locals die zichzelf de benaming ‘vriend van de aarde’ hebben gegeven.

Een andere hofi is Hofi Granville. Die wordt onderhouden door de familie Granville, een van de oudste families op Curaçao en sinds 1952 eigenaar van deze boomgaard. Deze feestlocatie is in 2003 ontstaan nadat een familiefeest bijzonder goed uitpakte. Sindsdien zijn er diverse feesten gehouden, onder meer huwelijksfeesten.

Meer informatie over Curaçao is te vinden op www.curacao.com of kijk voor op www.caribbean4u.nl voor uitgebreide informatie over het Caribisch gebied.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.