Oordeel geschil N23 pas eind 2017

Werk aan de N23 bij De Goorn. Het ligt al enkele maanden stil.

Werk aan de N23 bij De Goorn. Het ligt al enkele maanden stil.© foto Holland Media Combinatie

Matin Menger
Hoogkarspel

Het duurt nog zeker een jaar voordat er zicht komt op het definitief voltooien van de Westfrisiaweg. Het provinciaal bestuur verwacht het oordeel van de Raad voor Arbitrage in de Wegenbouw pas in 2018.

Dat betekent volgens een woordvoerder nog niet meteen dat er niets meer gebeurt aan de half afgemaakte weg (N23) tussen Obdam en Grootebroek. ,,We zijn nog steeds in overleg met Heijmans over de hervatting.” Eerst was er nog hoop dat de ruzie tussen wegenbouwer Heijmans en de opdrachtgever, provincie Noord-Holland, snel kon worden bijgelegd. Beide partijen ruziën over de uitleg van de voorwaarden in het contract voor de aanleg van deze weg.

De provincie stelt dat alle contracten zijn ondertekend en dat Heijmans gewoon moet doen wat is afgesproken. Volgens Heijmans is er echter nooit definitief overeenstemming bereikt over het werk, de planning en de prijs.

Verschillende statenleden proberen door het stellen van vragen meer te weten te komen over het verloop van het geschil. Zij mogen nu wel de ’volledige tekst van de basisovereenkomst’ inzien, maar dan wel onder strikte geheimhouding. Heijmans wil het hele dossier openbaar hebben en heeft alle papieren opgeëist bij de provincie.

Het college van GS laat op vragen van statenlid Joost van Hooff (PVV) weten dat het wachten is op een oordeel van de Raad voor de Arbitrage. En zelfs als die negatief zou uitvallen voor Noord-Holland, dan nog komt de Westfrisiaweg af, stelt het college. De bewering van Heijmans dat bemiddeling veel sneller een uitweg zou hebben geboden in dit conflict, wijst het college van de hand.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen