Kaartverkoop 'Culinair' succes

Alkmaar

Voor het eerst was het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza dit weekeinde niet gratis toegankelijk. Bezoekers betaalden vijftien euro entree en kregen daar tien consumptiebonnen voor terug. Het bleek een succes. Vrijdag en zaterdag kwamen er rond de drieduizend mensen op het culinaire evenement op het Waagplein af.

Voorheen was het altijd moeilijk in te schatten hoeveel mensen er precies naar Culinair Plaza kwamen. Dat is nu verleden tijd. ,,Doordat we nu entree heffen is het voor ons veel beter te reguleren. Met de gemeente hebben we afgesproken dat er hoogstens 3500 mensen op het plein mogen zijn. Alle kaarten worden gescand en daardoor kunnen we nu precies bijhouden hoeveel mensen er komen. Vroeger moesten we altijd schatten'', vertelt Reinout Rieks. Hij is lid van Junior Kamer Alkmaar, de organisatie die Culinair Plaza organiseert.

Er kwamen vrijdag 3300 mensen op het culinaire evenement op het Waagplein af, zaterdag 2900. Rieks geeft toe dat hij het vooraf best spannend vond of er door de kaartverkoop minder mensen zouden komen. ,,We zijn zeker niet ontevreden. Door entree te heffen, bereik je vooral de echte culinaire liefhebber. Al waren er vrijdag ook mensen die speciaal voor het optreden van Hans Dulfer kwamen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.