BCS mengt zich na revanche weer in de machtsstrijd

Hoorn

Het kaderteam van BCS uit ’t Veld blijft door de 6-2 zege op Horna meedoen om de eerste plaats in de biljartpoule. De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander werd nog met dezelfde cijfers verloren.

Omdat Kees Klijbroek nog niet in optima forma verkeerde, stond Pieter van der Geest direct paraat om het tegen de kopman van Horna, Wouter Heida, op te nemen. Na twee beurten met series van 42 en 89 was de thuisspeler, nog in hogere sferen wellicht vanwege zijn bronzen plak in de NK finale 57/2 hoofdklasse, op grote achterstand gezet. De Niedorper was in zes beurten klaar, 22-200.

Aan de andere tafel zag Rob Kok, die de acquit miste, dat zijn tegenstander meteen een sprintje trok en al na 6 beurten op een comfortabele voorsprong van 44 -120 stond. Wat de Polderse troef van BCS ook probeerde, zijn pogingen leverden continue niet het gewenste resultaat op. De te maken 200 caramboles waren in deze ontmoeting te veel en Kok moest na 14 beurten met 190-104 buigen.

Joop Roelands ging er meteen met een serie van 28 vandoor. Hij maakte duidelijk waar hij voor was gekomen en sloot met een serie van 63 en 37 de partij in 7 beurten af, 11-140.

Piet van der Geest ging de strijd aan tegen Wim Ooteman, die dit seizoen teruggegaan is van 57/2 naar 38/2. En eerder liet zien, dat ook een serie van boven de 200 in zijn vermogen ligt. Echter deze keer niet en daar profiteerde BCS van door na een matig begin van de partij goed terug te komen met degelijke series. Hij bleef gefocust en wist met mooi eindspel de partij naar zich toe te trekken. Toen Ooteman de acquit in de gelijkmakende beurt miste, sleepte de Niedorper de partij (116-160) en wedstrijd uit het vuur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.