’Muziekles Heemskerk dubbel zo duur’

Friso Bos
Heemskerk

Muziekles in Heemskerk is straks twee keer zo duur, rekende John van Dongen van GroenLinks voor. Burgemeester en wethouders overleefden op het nippertje de vergadering donderdagavond.

De dossiers Muziekschool en bibliotheek werden uiteindelijk veilig over de eindstreep geloodst door wethouder Aad Schoorl.

Beide bezuinigingen vinden hun oorsprong in de wens de ozb niet te verhogen. Op de muziekschool zou noodgedwongen 7,5 ton en op de bieb 4,25 ton worden bezuinigd.

Administratief is het een rommeltje. Zo blijkt er een post van 4,5 ton muziekschoolkosten te zijn die in werkelijkheid voor nog geen dubbeltje met de muziekschool te maken hebben. En zo komen er meer addertjes onder het gras vandaan. Uiteindelijk is de bezuiniging op de muziekschool effectief nog 275 duizend euro, en er komt een investering van tussen de 2 en 3,5 miljoen euro bij kijken om hem mogelijk te maken. Ook de korting op de bibliotheek valt anders uit.

Oppositiepartijen GroenLinks en Liberaal Heemskerk gingen los. ,,De wethouder kan niet rekenen, hij kent zijn eigen stukken niet, de raad is onjuist geïnformeerd.” Een motie van wantrouwen van GroenLinks tegen het college haalde het niet.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.