Gezond met Vingerplant

De vingerplant (Fatsia japonica) dankt zijn Nederlandse naam aan het handvormig blad met zeven tot elf ‘groene vingers’. De luchtzuiverende vingerplant is uitgeroepen tot de Bureauplant van het Jaar 2011. De vingerplant volgt daarmee de flamingoplant op.

Deskundigen, onder meer afkomstig van Fytagoras Plant Science, het Nationaal Gezondheidsinstituut (NIGZ) en Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO/WUR) nomineerden drie luchtzuiverende planten: de Vriesea, de graslelie (Chlorophytum) en de vingerplant. De planten werden ook twee maanden getest op bureaus in het midden- en kleinbedrijf evenals op thuiswerkplekken.

Juryvoorzitter Bert van Duijn van Fytagoras Plant Science: „Je hoeft geen groene vingers te hebben om deze bureauplant in leven te houden, zelfs zonder veel daglicht doet de plant het uitstekend. Daarnaast heeft de vingerplant een hoog luchtzuiverend vermogen en is er een extra psychologisch effect. Onderzoek heeft aangetoond dat iedereen die langer dan vier uur per dag met een beeldscherm werkt, zich aantoonbaar prettiger voelt en productiever is dankzij planten op de werkplek.”

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.