Karsten Tenten wint Westfriesland Méér

Redacteur West-Friesland
Hoorn

Karsten Tenten uit Zwaag heeft vanavond in Schouwburg Het Park de ondernemingsprijs Westfriesland Méér gewonnen.

Karsten kreeg in de bomvolle schouwburg deze 21-ste prijs uit handen van juryvoorzitter Hans Schipper. Volgens Schipper is Karsten Tenten een voorbeeld voor een flexibel bedrijf dat maatwerk levert met een hecht team en oog heeft voor milieu en maatschappij.

De Runner Up prijs is voor jong onderscheidend en innovatief talent en ging vanavond naar ecologisch hoveniersbedrijf De Twee Heren uit Grootebroek. Volgens de jury spelen De Twee Heren met hun natuurspeelplaatsen in op de maatschappelijke behoefte aan puur, eerlijk, natuurlijk en basaal. ,,Hun speelplekken en natuurparken nodigen uit tot natuurlijk bewegen en onderzoeken’’, aldus het juryrapport.

Karel Bolbloemen uit Bovenkarspel kreeg de MVO prijs. Dit is een prijs om het maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren. Volgens het juryrapport investeert Karel Bolbloemen al jaren in ’het nieuwe telen’. Hierbij wordt in meerdere lagen boven elkaar gebroeid waardoor er zuinig wordt omgesprongen met ruimte en energie.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het Westfries Ondernemersgala dat dit keer werd gepresenteerd door zeilster Lobke Berkhout. Het thema van de avond was talent, daarom is ook voor de succesvolle zeilster uit Zwaag gekozen en zijn de ruim 2500 uitnodigingen voor het gala gemaakt door de Hoornse kunstenaar Katja Koevoet die sinds een jaar exposeert.

In de Enkhuizer Courant en Dagblad voor West-Friesland van vrijdag 10 februari uitvoerig aandacht voor de winnaars

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen