Groen licht voor 14 woningen in Warder

Debbie de Vries
Warder

De bouw van veertien woningen op het perceel Warder 52 mag beginnen. Dat heeft de Raad van State onlangs besloten.

De voormalige gemeente Zeevang heeft vorig jaar na een eerdere uitspraak van de Raad van State het bestemmingsplan aangepast. Met succes, want nu werden de bezwaarmakers niet in het gelijk gesteld.

Stichting Behoud Waterland en een aantal bewoners waren opnieuw naar de Raad van State gestapt om het bouwplan aan te vechten. De bezwaarmakers hebben moeite met de totale bouwoppervlakte van de veertien woningen. Die is volgens hen groter dan de huidige agrarische bebouwing. De gemeente Zeevang heeft in het gewijzigde bestemmingplan aangetoond dat er straks minder bouwoppervlakte is. De huidige oppervlakte is 2.270 vierkante meter, het nieuwe plan voorziet in 1.828 vierkante meter nieuwbouw.

Ook beoogde een bezwaarmaker dat veertien woningen op deze plek te veel is.

Volgens de gemeente is dit aantal woningen nodig om de kosten van onder meer de sloop van de huidige bebouwing te dekken. De bezwaarmaker is van mening dat de opbrengsten uit de verkoop van de kavels te laag geraamd is waardoor er meer bebouwing komt dan noodzakelijk. Hij gaf aan dat er verkoopprijzen in de omgeving hoger zijn.

De gemeente Zeevang paste eerder in het proces ook al het bouwplan aan naar aanleiding van zienswijzen die waren binnengekomen. Zo werd de hoogte van de rijwoningen naar beneden bijgesteld tot 9,9 meter.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.