Bezuinigingen: niemand in Schagen die het nog snapt

Zoals het nu is moet de prijs van een entreekaartje voor zwembad Waarland mogelijk worden verdubbeld. Archieffoto John Oud

Richard Zut
Schagen

’Ze maken alles kapot. Ze beseffen niet wat aanrichten in de samenleving. Die rigoureuze bezuinigingen van de gemeente Schagen slaan een diepe bres in onze samenleving’.

Zomaar wat losse opmerkingen die vanaf de publieke tribune rolden tijdens de tweede inspraakavond van de commissie Samenleving.

Kees Stoop van stichting Waarlands Zwembad snapt niks van de bezuinigingsplannen die de gemeente Schagen in petto heeft. Zo gaat het er bij hem niet in dat zwembaden 30 procent moeten bezuinigen, en andere accommodaties ’maar’ 15 procent. ,,De prijs van een entreekaartje moet worden verdubbeld zoals het er nu voor staat.’’

Hij was niet de enige die met sombere scenario’s kwam. De andere vertegenwoordigers die hun afschuw uitspraken en om bijstelling vroegen waren die van de Samenwerkende Bonden van Ouderen Schagen (SBOS), Filmtheater De Luxe, Stichting Kunstroute Zijpe, handbalvereniging Con Zelo, Wijkvereniging Groeneweg, atletiekvereniging TAS’82 en basketbalvereniging Rebound’84.

Het gaat ze niet alleen om de subsidiekortingen, ook steekt de manier waarop het allemaal gaat. ,,De spelregels en uitgangspunten van beleid zijn willekeurig, niet objectief en compleet onduidelijk’’, aldus Kees de Ruiter van De Luxe.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.