Doelman gewond, finale Burencup afgeblazen

Redactie Schagen
Waarland

De finale van de Burencup tussen Con Zelo en Hollandia T is donderdagavond na een goed uur voetballen afgeblazen. Doelman Richard Hoogeboom van de Tuitjenhorners lag toen, na een ogenschijnlijk onschuldig duel, uitgeteld op het gras. De keeper, die even buiten bewustzijn is geweest, moest met in ieder geval een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis.

Voor Hollandia T, dat door een treffer van verdediger Aik Ligthart met 1-0 leidde, was het aanleiding er bij de scheidsrechter op aan te dringen niet meer verder te voetballen. Het was immers snel na de onfortuinlijke botsing waarbij Hoogeboom door een knie werd geraakt duidelijk, dat de situatie ernstig genoeg was om medische assistentie in te roepen.

Tot de ziekenwagen kwam werd de doelman zeer sportief ondersteund door Tjerk Vening, andermaal spits van dienst bij Con Zelo.

De finale was even daarvoor in een fase beland dat het wisselbeleid van de coaches het wedstrijdbeeld ging bepalen. Met Con Zelo in tegenstelling tot de eerste helft die voor Hollandia T was. nu als bovenliggende partij. Daarvoor werd de thuisclub bij vlagen vooral tegen de muur gezet. Zeker als Arjan Wisse de bal opeiste hing er gevaar in de lucht. Hij vormde eerst met aanvoerder Job Masteling in de spits en Kick Glas op links de voorhoede. Later kwam Kees van den Berg in de punt en zakte Masteling een halve linie. In die geroutineerde samenstelling waren de bezoekers gevaarlijker voorin dan de thuisclub die weinig kon afdwingen. Maar de schade beperkt hield.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.