FC Marlène moet in de achtervolging

Jeroen Kossen wordt de voet dwars gezet in de wedstrijd tegen TPP Rotterdam. © Foto Martin de Haan

Judit de Redelijkheidj.de.redelijkheid@hollandmediacombinatie.nl
Heerhugowaard

De spelers die meteen naar de kleedkamer waren afgedropen werden door trainer Kenneth Goudmijn terug de zaal in gestuurd. Daar stond de D2 van AFC’34 te popelen om met de zaalvoetballers van FC Marlène op de foto te gaan. Maar een vrolijk plaatje werd het niet. Met een 2-5 nederlaag tegen TPP Rotterdam hadden de Heerhugowaarders zojuist hun kansen op deelname aan de play-offs flink zien slinken.

Na de ’fotoshoot’ met de jeugdspelers die een voorwedstrijd hadden gespeeld tegen hun leeftijdsgenoten van FC Marlène, ging het in sporthal Waardergolf vooral over dat ene moment. In de wedstrijd tussen de nummers drie en vier van de ranglijst stonden er nog zestien minuten op de klok, toen Sander de Zwart op weg naar het Rotterdamse doel de voet werd dwars gezet door Reginio Resida.

Cruciaal moment

Tot grote ontsteltenis van de thuisclub kreeg de TPP-speler voor dit vergrijp slechts geel. ,,Op een cruciaal moment”, aldus Goudmijn, die zijn ploeg kort voor de overtreding op de doorgebroken De Zwart op een 1-2 achterstand had zien komen. ,,Als hij rood krijgt, wat honderd procent terecht was geweest want Sander hoefde alleen zijn teen nog maar tegen de bal te zetten, hadden wij twee minuten met een man meer gestaan. Heel spijtig.”

Nu kwam FC Marlène alleen maar verder in de problemen. Terwijl het helemaal niet slecht aan de kraker begonnen was. De Heerhugowaarders kwamen na acht minuten spelen uit een slim genomen vrije trap op voorsprong. Sander de Zwart legde af op Jeroen Kossen, die de 1-0 binnenschoof. Even daarvoor had Tom Hofkamp al op de kruising geschoten.

Fraai

En ook aan de andere kant waren er kansen, maar doelman Peter Rozenbeek onderscheidde zich met een aantal fraaie reddingen. Zo zorgde hij er een paar keer voor dat Soufian Charraoui in kansrijke positie niet tot scoren kwam en stopte hij een tien metertrap van Lahcen Bouyouzan. Maar vlak voor rust werd Rozenbeek toch geklopt, toen TPP zomaar vrij voor het doel kon combineren en Felix Verhaar de gelijkmaker binnen tikte.

Zwak ingrijpen zorgde er ook voor dat FC Marlène in de tweede helft op achterstand kwam. Bouyouzan bracht de bal richting doel, waarna de vrijstaande Charraoui met een handige voetbeweging de 1-2 door de benen van Rozenbeek mikte.

Na het uitblijven van de rode kaart voor Resida kreeg FC Marlène het steeds lastiger. En de ploeg maakte het zichzelf ook moeilijk. ,,We voetbalden teveel vanuit stilstand”, had Goudmijn gezien. ,,En daar kregen we het deksel voor op de neus.” Toen Jeroen Kossen bij de zijlijn simpel gepasseerd werd door Felix Verhaar kon de pas net voor het eerst in het veld gebrachte Wessel Verhaar de 1-3 laten aantekenen.

Door de benen

De aansluiting kwam er - Tom Hofkamp schoot op aangeven van Jordi Tiktak de 2-3 door de benen van TPP-doelman Koen van der Leeden - maar dichterbij kwam FC Marlène niet. Ook het inbrengen van Zakaria Amrani als meevoetballende keeper bracht geen soelaas. Het zorgde er zelfs voor dat de schade nog wat verder opliep. Met buitenkant rechts krulde Soufian Charraoui van eigen helft de vierde Rotterdamse treffer in het lege Heerhugowaardse doel en nadat Rozenbeek opnieuw een tien metertrap onschadelijk had gemaakt, bepaalde Karim Mossaoui de eindstand vlak voor tijd op 2-5.

Extra vervelend nieuws kwam er uit Amsterdam, waar FC Eindhoven in de slotfase een 3-2 achterstand omboog in een 3-4 zege tegen koploper ’t Knooppunt. De Brabanders passeren Marlène daarmee op de ranglijst, waardoor de Heerhugowaarders in de achtervolging moeten.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen