Op vakantie naar Kreta

© HSPublicity

Kreta is het grootste en meest zuidelijk gelegen eiland van Griekenland en het landschap is er zeer afwisselend. Het is een ideale bestemming voor de zomervakantie. Op het Griekse eiland is namelijk voor zowel strandliefhebbers als natuurfanaten genoeg te beleven.

In het oosten van Kreta ligt de Lassithi-hoogvlakte, waar her en der molens het wat kale landschap opvrolijken. In dit gedeelte van Kreta is veel grond bestemd voor landbouw; boeren verbouwen hier onder meer fruit, graan en aardappelen. Het westen van het eiland is heuvelachtig, groen en rotsachtig. Hier zijn veel olijf- en fruitboomgaarden te vinden. Aan de zuidwestkust ligt het nationale park Farangi Samaria met de 18 kilometer lange Samaria-kloof. Wie een goede conditie heeft, moet zeker een dag uittrekken om deze te verkennen!

De dorpjes op Kreta zijn erg verschillend. Chersonissos is een echte uitgaansplaats, terwijl plaatsjes als Analipsi en Elounda een gezellig haventje hebben met authentieke visrestaurantjes. Kortom, voor ieder wat wils!

Kijk voor de leukste zomervakanties naar Kreta op www.d-reizen.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.