'Interessante informatie' na lek gestoken banden Schagen

Lydia Jasper
Schagen

Bij de politie zijn tot nu toe zo’n twintig aangiften binnengekomen van mensen wier autobanden dit weekend in Schagen zijn lek gestoken. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn tussen de 40 en 45 banden vernield. Allemaal wagens die geparkeerd stonden aan de Fuut, Roodborstjeslaan, Spreeuwenlaan en Vinkenhof.

De politie deed zaterdag uitgebreid buurtonderzoek en de technische recherche is ook ingeschakeld. ,,We hebben tot nu toe informatie ontvangen die wel interessant is’’, zegt wijkagent Kees Hol. ,,Maar alles is welkom. Mensen hoeven niet te hebben gezien dat iemand wat deed, maar misschien hebben ze iemand in de wijk zien lopen tussen half elf ’s avonds en zeven uur ’s ochtends.’’ Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

De schade zorgde voor veel verontwaardigde reacties. Op de facebookpagina ’Je bent Schagernees als…’ werden eveneens oproepen gedaan. Een van de gedupeerden is Linda van der Pal van de Roodborstjeslaan. ,,Twee lekke banden. Mazzel dat onze andere auto achter stond. We zouden eigenlijk zaterdagmiddag naar een verjaardag in Alkmaar, maar die hebben we maar afgebeld.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.