Beverwijkse drugszaak proefproces

Redacteur Kennemerland
beverwijk

Justitie beschouwt de zaak tegen twee Beverwijkers van Indiase afkomst die beschuldigd worden van handel in synthetische stoffen, als een proefproces.

,,Niet eerder zijn deze stoffen in deze vorm in Nederland aangetroffen’’, zegt de landelijk officier van justitie Cees van Spierenburg. Hij is belast met de bestrijding van synthetische drugs. Begin november vorig jaar werden in een loods aan de Westelijke Randweg in Beverwijk twee 35-jarige mannen aangehouden die bezig waren met het verpakken van, volgens justitie, synthetische drugs. Volgens de raadsman van een van de twee verdachten, mr. Kerem Canatan, betrof het ongevaarlijke ’aromatische potpourri’ die in geurpotten wordt gebruikt.Van Spierenburg bevestigt dat de stoffen die in de ’potpourri’ zijn aangetroffen, niet op de twee lijsten (respectievelijk voor hard drugs en softdrugs) met verboden verdovende middelen van de Opiumwet staan. De zaak tegen de Beverwijkers wordt gebaseerd op de Geneesmiddelenwet.

,,Het technisch onderzoek loopt nog’’, aldus de officier. Het wachten is op het oordeel van de Inspectie voor de Volksgezondheid en op een rapportage van het Nederlands Forensisch Instituut. Die twee instellingen onderzoeken de stoffen en hun verhouding tot de Geneesmiddelwet momenteel.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.