Nieuwe bestemmingsplannen voor Ranzijn en Noppes

Tanja Koopen
Bovenkarspel

De gemeente Stede Broec gaat het nieuwe bestemmingsplan vaststellen voor kringloopwinkel Noppes en voor tuincentrum Ranzijn. De raad geeft er eind februari een klap op.

Voor Ranzijn Tuin en Dier betekent de aanpassing van het bestemmingsplan aan de Veilingweg dat de gewenste uitbreidingsplannen wellicht snel door kunnen gaan.

Ranzijn heeft al jaren geleden aangegeven haar activiteiten te willen uitbreiden met bijvoorbeeld een dierservicepunt, maar ook vuurwerk en andere branchevreemde producten te willen verkopen. Daarvoor moest het bestemmingsplan aangepast worden.

Dat is nu eind deze maand een feit als de raad geen bezwaren meer ziet. Wel is nog bezwaar mogelijk tegen het besluit van de raad. En als Ranzijn daadwerkelijk wil gaan uitbreiden moet een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

Noppes is al verhuisd van de Industrieweg naar de Bedrijfsweg, maar de bestemming van het nieuwe pand was nog niet aangepast. Het ontwerp heeft nu ter inzage gelegd en er zijn geen bezwaren. Met de vaststelling door de raad wordt de bestaande situatie gelegaliseerd.

Dit zegt niets over de gewenste zondagopenstelling van beide bedrijven. Dat wordt nog nader bekeken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen