Minder personeelsinzet in bibliotheek Heiloo

Henk Jan den Ouden
Heiloo

De bibliotheek van Heiloo zal tijdens de openingsuren minder personeel inzetten. Dat is een gevolg van de bezuinigingen die door de gemeente worden opgelegd, zo meldt de bieb in een verklaring.

Het budget van de bibliotheek was voor nu nog lopende jaar al gekort met bijna een ton en in 2015 komt daar nog eens een ton overheen. De bibliotheek kan daaraan niet meer voldoen zonder dat er gedwongen ontslagen vallen. Er verdwijnt nu ruim anderhalve voltijdbaan. In een paar jaar tijd is het totaal aantal medewerkers gedaald van achttien naar tien. Het bezoek is echter de afgelopen jaren niet minder geworden, zo meldt de bibliotheek. De dienstverlening door de medewerkers kan derhalve niet helemaal meer intact blijven.

Besloten is vanaf 1 januari de openingsuren te verdelen in zelfservice-uren (er is personeel aanwezig om te helpen bij problemen met de apparatuur), service-uren (er is personeel beschikbaar voor het beantwoorden van eenvoudige vragen) en informatie en service-uren, waarin het personeel ook informatie geeft.

Wat blijft zijn de wekelijkse spreekuren met deskundig advies over dyslexie, mediawijsheid en de mogelijkheden van anders lezen. In 2015 vervalt echter de avondopening op vrijdag.

De nieuwe indeling van de openingsuren is in de bibliotheek aangegeven en is eveneens te vinden op de website www.bibliotheekheiloo.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.