Forse eisen voor woningoverval Heemskerk

Redacteur Kennemerland
Heemskerk

De officier van justitie heeft vrijdag tot zes jaar celstraf geëist voor een woningoverval aan de Singelweide in Heemskerk.

Op vrijdagavond 14 december 2012 stappen twee jongens van 14 en 15 jaar de deur uit van het penthouse. Een van de twee woont er met zijn vader en broertje. Vrijwel direct komen er twee gewapende mannen op hen af, waarna ze gedwongen worden om weer naar binnen te gaan. Ze worden flink geslagen en geschopt. Hun handen worden geboeid met tie-wraps terwijl ze op de grond moeten blijven liggen.

Ondertussen staan buiten de moeder van een van de jongens te wachten. Haar vriend belt aan maar krijgt geen reactie. Een buurman wil geen vreemden binnenlaten en biedt aan om even te kijken. De overvallers doen open en trekken hem naar binnen. De man wordt ook gekneveld en vreselijk mishandeld. Zo erg zelfs dat hij twee keer buiten bewustzijn raakt. Hij ligt in een grote plas bloed. De moeder en vriend begrijpen niet waarom ze niets horen en besluiten om naar boven te gaan. Ook zij worden in de woning onder schot gehouden en mishandeld.

Lees het volledige verhaal in Dagblad Kennemerland van zaterdag 30 november.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.