Burgemeester legt tegel ter nagedachtenis van Nick Bood

Nick Bood.© Archief

Dominic Schijven
Zaandam

Interim-Burgemeester Ruud Vreeman legt maandag 18 september een herdenkingstegel in Zaandam ter nagedachtenis aan Nick Bood, die op 29 april is doodgestoken.

Burgemeester Vreeman herdenkt Nick Bood en grijpt het moment aan om even stil te staan bij zinloos geweld. De herdenking vindt plaats bij het voormalige en leegstaande pand van Percy’s Corner, waar de Zuiddijk kruist met de A.F. de Savornin Lohmanstraat.

Op die locatie werd de 16-jarige Nick uit Assendelft eind april neergestoken. Twee leeftijdsgenoten hadden het gemunt op Nick, omdat hij nog een drugsschuld bij hun zou hebben.

(Lees hier: Vader doodgestoken Nick Bood: ’Vanaf nu heb ik je altijd dicht bij me’)

Kort voor 29 april had Nick geld geleend van de twee verdachten om wiet te kopen. Dat geld kwam niet terug en de verdachten besloten wraak te nemen. De verdachten zitten nog vast in afwachting van de rechtszaak.

De datum 18 september als herdenking heeft geen speciale betekenis voor Nick of diens familie. Die datum is gekozen omdat de interim-burgemeester op die dag nog beschikbaar is, voordat hij burgemeester af is.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.