Duinker met ambitie bij Helders Elftal

Redacteur Den Helder
Den Helder

Texelaar Ruben Duinker is de enige niet-Nieuwedieper in de Helderse selectie, die maandag is begonnen aan de voorbereiding op het Den Helder Maritiemtoernooi. ,,Voor het tweede jaar op rij uitgenodigd en daar ben ik blij mee’’, zegt de 23-jarige centrumverdediger, die onder voorbehoud overstapte van Texel’94 naar FC Den Helder.

Omdat hij in zichzelf wil investeren ging Duinker graag in op de tweede uitnodiging op rij van het Helders Elftal. ,,Ik hoor regelmatig dat ik zo goed ben, maar dat is dan op vierdeklasse niveau. En ik weet ook wel dat ik belangrijk ben voor Texel’94, ook als aanvoerder, maar ik heb het gevoel dat er meer in zit en wil dat uitzoeken. Het Helders Elftal is een uitdaging. Zeker dit jaar, met een aantal spelers dat in de topklasse uitkomt. Goed voor mijn ontwikkeling. Ik hoop weer mee te kunnen en dat de keuze voor FC Den Helder ook goed uitpakt. Dan maar stap voor stap, met als voornaamste drijfveer dat ik mezelf later niet kan verwijten dat ik het niet geprobeerd heb.’’

Het Helders Elftal is maandag begonnen aan de voorbereiding op het Den Helder Maritiemtoernooi, dat op 26 en 28 juli wordt gehouden.

Bij de selectie ontbraken Arjan Wisse en Mark de Vries. Wisse, die in de transferperiode FC Den Helder verruilde voor Vios-W, raakte zondag in de voorronde van het NK Beachsoccer op het strand van Petten geblesseerd. De Vries traint de eerste twee weken van juli bij zijn nieuwe amateurclub ONS Sneek en komt daarna bij het Helders Elftal.

Het Helders Elftal speelt dinsdagavond 10 juli op het terrein van HCSC de eerste oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist Telstar.

http://www.youtube.com/watch?v=WOn36W_NzL0&feature=youtube_gdata

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.