'Vrouw en minnaar achter dood Eindhovenaar'

Medewerker Internet
Eindhoven

Eindhovenaar Ernesto Pistone is in februari doodgeschoten in opdracht van zijn eigen vriendin en haar nieuwe minnaar. Dat denkt het Openbaar Ministerie, zeggen ingewijden.

Crimineel Ernesto Pistone was net 1,5 week vrij uit de gevangenis toen hij in februari voor zijn huis in Eindhoven werd neergeschoten en in het ziekenhuis overleed. Twee daders vluchtten op een scooter die later verbrand werd teruggevonden.

Pistone handelde in harddrugs en vreesde al langer voor zijn leven. Vanwege de dreiging droeg de Italiaan regelmatig een vuurwapen en een kogelwerend vest. Hoewel wellicht een liquidatie in het criminele circuit werd vermoed, werd op 24 juni zijn vriendin aangehouden en beschuldigd van de moord.

In totaal vier verdachten werden aangehouden. Het gaat behalve om de 27-jarige vrouw om haar vermeende minnaar en twee Turkse Eindhovenaren die de moord vermoedelijk voor geld hebben uitgevoerd.

Het bewijs tegen het viertal bestaat vooral uit vele telefonische contacten die zij rond de moord hebben gehad. De vriendin ontkent elke betrokkenheid bij de dood van Pistone maar verder zwijgt ze, zei haar advocaat Mark Nillesen zaterdag. Ze wil binnenkort een verklaring afleggen, kondigde hij aan. Ook de overige verdachten houden tot dusver hun lippen op elkaar.

De strafzaak tegen de vier moordverdachten begint dinsdag. Het Openbaar Ministerie geeft geen commentaar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.