Kom in WK-sfeer met nieuw Zuid-Afrikaans kookboek

hoorn

Vier het winnende doelpunt van Oranje in de WK-finale thuis met op schoot een groot bord Zuid-Afrikaans maïspap gegarneerd met zoete aardappelpuree, kool met kerrie, coleslaw en tomatenrelish.

Met als toetje guava compote met hangop. Avontuurlijke fijnproevers kunnen deze gerechten in eigen keuken maken. Met op de aanrecht het kookboek ’Een reis door de lokale keuken van Zuid-Afrika’ van Yvonne Pater. Maïspap is voor de donkere bevolking van Zuid-Afrika als aardappels voor de meeste Nederlanders. ,,Maïs wordt in Zuid-Afrika veel verbouwd. Het is de basis van het avondmaal. Vaak ook van ontbijt en lunch’’, vertelt de 31-jarige Yvonne Pater uit Hoorn. Zaterdag 22 mei presenteert de getogen Heerhugowaardse haar receptenboek. Nu een voorproefje.

Yvonne Pater beschrijft 28 gerechten. In haar reisboekje van 64 pagina’s proef je haar passie voor koken én Zuid-Afrika. Met haar onderneming ’Book a cook’ verzorgt zij kookworkshops. Zij beperkt zich hierbij niet tot de geheimen van de Zuid-Afrikaanse keuken. ,,Ik ben ook een groot liefhebber van de mediterrane keuken. Mijn culinaire ervaring is breed. Deze winter heb ik gekookt in een Oostenrijks pension.’’

Met Zuid-Afrika maakte de reislustige Yvonne acht jaar geleden kennis. Sindsdien keerde zij er geregeld terug. Als vrijwilliger voor de sportorganisatie Score zat zij bij veel mensen aan tafel. .’’ Avocadodip, potbrood, potjiekos, canned peaches en scones met rozijnen, Yvonne beschrijft verrassende gerechten die zij tijdens haar reizen heeft verzameld. Smulpapen hoeven voor de ingrediënten niet naar het WK-land. Bij de goed gesorteerde supermarkt om de hoek kom je ver. Ook voor de kerriepoeder, chilipoeder en komijnpoeder waarom Bunny Chow vraagt.

Het boekje kost 14,50 euro en is verkrijgbaar via www.book-a-cook.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.