Voetbalsters weten uit niet te scoren

Vrouwen

Er viel dit weekend voor de regionale vrouwen niets te juichen. Zowel Telstar/DSS, ADO’20 als De Kennemers wisten in hun uitwedstrijd niet te scoren. De ploegen gingen daardoor alle drie ten onder, allen met dezelfde uitslag: 3-0.

Na de goede wedstrijd tegen Jong PEC Zwolle was Telstar/DSS ditmaal niet opgewassen tegen Jong ADO Den Haag. Het team uit de hofstad bezet de tweede plaats en doet volop mee om de titel. Dit was tegen Telstar te merken, en de bezoekers trokken dan ook aan het kortste eind.

ADO’20 kon op bezoek bij Hillegom evenmin potten breken. Ondanks de wind in de rug stonden de Heemskerkers halverwege al met 1-0 achter. Gesterkt door de wind drukte Hillegom door en liep de thuisploeg uit naar een ruime 3-0 overwinning.

De titelaspiraties van De Kennemers kunnen voorlopig in de koelkast. Net als op de andere velden speelden de weersomstandigheden een grote rol. Schagen ging daar goed mee op en voetbalde voor rust naar een marge van drie doelpunten. In het tweede bedrijf probeerde de Beverwijkers er nog wat tegenover te zetten, maar dit lukte niet. Door de nederlaag blijft de achterstand op koploper Medemblik twee punten. Medemblik speelde echter niet, waardoor De Kennemers ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld. Er moet dus gehoopt worden op een of meer misstappen van de concurrent. In de laatste speelronde ontmoeten de twee titelkandidaten elkaar in Beverwijk.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.