Nieuwe website Noordhollands Dagblad [video]

1/2

Het Noordhollands Dagblad heeft een nieuwe website!

De nadruk komt op de nieuwe site nog meer op regionaal nieuws te liggen. Gebruikers kunnen aangeven welke onderwerpen ze willen volgen aan de hand van locaties en thema's. Op die manier kunnen lezers een persoonlijke nieuwservaring creëren.

(De tekst loopt door onder de video)

Daarnaast kunt u uw eigen editie van noordhollandsdagblad.nl ‘vastzetten’. U ziet dan meteen het nieuws van uw eigen kranteneditie. Bewoners uit bijvoorbeeld Alkmaar komen meteen uit op de Alkmaarsche Courant, uit Zaandam op Dagblad Zaanstreek en uit Beverwijk op Dagblad Kennemerland. ‘Vastzetten’ kan voor zeven edities.

Er is een duidelijker onderscheid tussen gratis nieuws en berichten die alleen door abonnees of geregistreerden gelezen kunnen worden. Geregistreerde gebruikers en abonnees hebben bovendien toegang tot de playlists met unieke verhalen, zoals de playlist Alkmaar Uitgelicht, Schagen Uitgelicht of Waterland Uitgelicht.

En er komen playlists over specifieke thema’s, zoals cultuur, ombudsman en verhalen uit de bijlages van de krant. Tevens zijn er playlist over specifieke thema’s mogelijk per editie, bijvoorbeeld over een grote brand, een stevig conflict in de gemeenteraad of een bijzonder evenement. U vindt daar dan alle relevante artikelen.

Niet alleen lezers die via computer of laptop de site bezoeken, merken verschil. Ook op tablet en smartphone wordt het leesgemak een stuk groter. De nieuwe website is namelijk 'responsive'. Dat wil zeggen dat de artikelen, foto's en kolommen zich aanpassen aan de grootte van het scherm waarop de site te zien is.

Met het lanceren van de nieuwe site zit het werk er nog niet op. Het ontwikkelteam gaat meteen aan de slag om de site verder te optimaliseren en nieuwe functionaliteiten toe te voegen.

Uw feedback is daarbij meer dan welkom. U kunt een bericht achterlaten via de Feedback-knop aan de onderkant van de website. Zo maken we de website samen nog beter.

Meer nieuws uit Binnenland

Video uitgelicht

    Ombudsman

    Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.