Leidinggevenden NZa op non-actief

Kelly van Hal
Utrecht

Twee leidinggevenden van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) die medeverantwoordelijk worden gehouden voor de behandeling van klokkenluider Arthur Gotlieb zijn op non-actief gesteld. Interim-voorzitter Maarten Ruys onderzoekt of het rapport van de commissie-Borstlap verdere personele gevolgen moet hebben, schrijft NRC Handelsblad dinsdag op basis van ingewijden. De NZa kon dit niet direct bevestigen.

Een leidinggevende die voorlopig niet mag werken is de directeur van de afdeling Cure. De andere is zijn plaatsvervanger, die ook de unitmanager van Gotlieb was.

In een telefoongesprek met de familie van Gotlieb heeft Ruys maandag zijn excuses aangeboden voor alles wat er is gebeurd binnen de NZa, zegt de broer van Arthur Gotlieb, Marcel, in de krant. "Het siert de man dat hij dit gedaan heeft, hoewel hij zelf niet verantwoordelijk is voor wat er gebeurd is."

Gotlieb stelde een lijvig dossier samen over misstanden binnen de NZa en pleegde daarna zelfmoord. Het dossier is in handen van de krant. De Kamer debatteert dinsdagmiddag onder meer over de misstanden die door het dossier aan het licht kwamen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.