Weer topambtenaar in gemeente Hollands Kroon weg

Martijn Gijsbertsen
Anna Paulowna

Opnieuw heeft een topambtenaar van Hollands Kroon het veld moeten ruimen.

Nadat dinsdag bekend werd dat ambtenarenbaas/gemeentesecretaris Arthur Cremers ’in goed overleg’ is opgestapt, heeft woensdag de ’schatkistbewaarster’ gedwongen afscheid genomen.

Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon hebben deze concern controller verzocht haar werkzaamheden per direct neer te leggen.

Wanorde

Het heeft er alles van weg dat budgetoverschrijdingen en financiële wanorde tot haar vertrek hebben geleid.

Gemeentewoordvoerster Noortje Slot bevestigt het ontslag. ,,Omdat het een interne personele aangelegenheid betreft, gaan we verder niet in op details.’’

Ook op de reden van vertrek van gemeentesecretaris Cremers wil Hollands Kroon geen commentaar geven.

Kritiek

Het afscheid van de twee topambtenaren volgt na hevige kritiek vanuit de gemeenteraad en een (verworpen) motie van treurnis van de oppositie op de financiële huishouding van Hollands Kroon.

Onder meer doordat op ICT-gebied bijna vier ton meer is uitgegeven dan begroot en het niet voor het eerst is dat die uitgavenpost wordt overschreden, kregen verantwoordelijk wethouder Theo Meskers en het college de wind van voren.

Raadsleden blijken al jaren niet tevreden over de vaak onduidelijke en weinig inzichtelijke manier waarop zij over de financiële handel en wandel van Hollands Kroon worden geïnformeerd.

Tegenvaller

Binnenkort volgt opnieuw een tegenvaller. Verbouwing van gemeentehuizen De Ontmoeting en Kroondomein schijnt naar verluidt zo’n miljoen euro duurder uit te vallen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.