Hollandia verslikt zich in Dieze West: 3-2

Pim Soeters
Zwolle

,,Met afstand de slechtste wedstrijd van het seizoen’’, omschreef Hollandia-trainer Charles van Altena de 3-2 nederlaag bij Dieze West. In Zwolle ging er een hoop mis voor de Hoornse hoofdklasser.

Na een goed begin - een schot van Stefan Dol dat net naast ging - zakte het spelpeil van Hollandia al snel naar een bedenkelijk niveau. ,,Slordig. Het werd heel slordig’’, zag Van Altena. ,,Passes kwamen niet aan. Net voor of achter de man. We hielpen elkaar niet en de coaching ontbrak.’’

Desondanks kwamen de gasten via Dol nog wel op voorsprong. ,,We wilden daarna gelijk doordrukken. De treffer was op dat moment terecht, ondanks het feit dat we niet sterk speelden. Maar ons plan om door te drukken, wilde niet slagen. Het werd zelfs alleen nog maar slordiger en slechter.’’

Op slag van rust maakte Dieze West gelijk toen Dani Lohman doel trof. Gelijk na rust was het Mehran Ali-Pour-Asli die met een afstandsschot de 2-1 maakte. toen Wahid Shimeri ook nog 3-1 maakte, leek het duel gespeeld.

Milco Leijen zorgde nog voor een opleving aan Hoornse zijde door een kwartier voor tijd de 3-2 te maken. ,,Daarna hadden we even het gevoel dat het er nog in zat. Maar eerlijk gezegd vervielen we al snel weer in zwak spel. Nee, dit was niet onze dag en we gaan het hier later deze week nog zeker over hebben. Er zijn teveel dingen niet goed gegaan vandaag en dat mag niet opnieuw gebeuren’’, sprak Van Altena.

Dieze West-Hollandia 3-2

Dol 0-1, Lohman 1-1, Ali-Pour-Asli 1-2, Shimeri 1-2, Leijen 2-3.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen