CDA krijgt hoofdpijn van tunnelbakken

Redacteur West-Friesland
HOOGKARSPEL

De tunnelbakken voor de nieuwe Westfrisiaweg bij Hoogkarspel bezorgen het CDA in de gemeenteraad hoofdpijn. Het gaat vooral om de lengte van deze doorsteken onder de Streekweg en de Westerwijzend.

De fractie vindt de perceelsgrens de enige juiste maatstaf voor een tunnelbak. Ook andere raadsleden worstelen met de uitvoering van deze doorsteken en de bijbehorende geluidsnormen, bleek maandagavond.

Dit omdat de provincie op eigen gezag de normen heeft aangepast, juist op de plekken waar de tunnelbakken moeten komen. Er bestaat een angst dat er toch een vorm van verkeerslawaai in de huizen komt.

Nu de plannen concreter worden, lijken die onderdoorgangen in de ogen van CDA’er AadMolenaar steeds krapper te worden. In zijn visie duiken de tunnels veel te dicht bij de bebouwing onder de grond.

Volgens zijn fractie is een verantwoorde inpassing van de tunnelbakken een van de ’spijkerharde’ voorwaarden geweest om eerder akkoord te gaan. Volgens Molenaar kiest de provincie nu voor de goedkoopste oplossing.

(meer hierover dinsdag in het Dagblad voor West-Friesland)

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen