Odin’59 heeft geluk van de koploper

Derk Bruger
Hoofdklasse A zaterdag

,,Het is eigenlijk een schande dat wij deze wedstrijd hebben gewonnen”, verzuchtte trainer Richard Plug na afloop van het duel bij Ajax zaterdag. De Heemskerkers liepen bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan, maar namen uiteindelijk wel de drie punten mee in de bus (1-2).

De Amsterdammers schoten uit de startblokken. Zo moest Tim Koops al na drie minuten ingrijpen en mochten de Heemskerkers doelman Barry van Dijk danken dat Kenneth Misa-Danso na elf minuten niet voor de openingstreffer zorgde.

De eerste kans voor Odin kwam na zeventien minuten en leverde meteen een doelpunt op. Een vrije trap op zo’n dertig meter van het doel werd snel genomen en kwam voor de voeten van Eelke de Graaf. Voor de spits was het een koud kunstje om vanuit die positie zijn tiende competitietreffer te maken.

Ajax bleef zoeken naar een doelpunt en die inzet werd na iets meer dan een half uur beloond. De mee opgekomen verdediger Roy Deken schoot een corner van Misa-Danso in één keer keurig langs Van Dijk.

Maar Odin kwam niet veel later weer op voorsprong. Van Dijk had een goeie redding in huis op een schot van Heij. Uit de daaropvolgende corner wilde Misa-Danso het met een variant proberen. Ron Scheffer onderschepte de bal en speelde Bilal el Amrani aan op de middenlijn. Die zette een prachtige rush in waarbij hij twee Ajax-spelers puur op kracht van zich afzette en de derde voorbij speelde. Vanaf de achterlijn vond hij Stefan Seijs die even inhield en de bal vervolgens de verre hoek vond: 1-2.

In de tweede helft veranderde Plug het systeem van zijn ploeg naar 4-4-2 door Stefan van Dijk in te brengen voor Seijs. Het versterkte middenveld kon niet voorkomen dat Ajax in het tweede bedrijf een aantal goede mogelijkheden kreeg.

,,Ik kan heel kort zijn”, vertelde Plug na afloop. ,,Zij waren beter. Ik ben dan ook niet trots op het vertoonde spel. We stonden 1-2 voor, zij waren beter, ja dan probeer ik in de tweede helft de wedstrijd dood te maken. Maar het was verschrikkelijk slecht. Noem het het geluk van de koploper.” Door het gelijke spel van Huizen thuis tegen Bennekom heeft Odin nu een voorsprong van vijf punten op de nummer twee.

Ajax: Van der Werff, Soenarto, Abdulrahman, Deken, Middelwijk, Van Zoolingen, Kharchouch, Lagerburg (83. Promes), Heij, Akoy, Misa-Danso (79. Van Ambricqs).

Odin’59: B. van Dijk, Tol, Koops, Cremers, Tiktak, Scheffer, Dikker, Hulleman (89. Muzo), El Amrani, De Graaf, Seijs (46. S. van Dijk).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.