Posters SP tegen betaald parkeren Enkhuizen

enkhuizen

De Socialistische Partij in Enkhuizen verspreidt sinds zaterdag raamposters tegen de invoering van betaald parkeren in de binnenstad. Op de poster staat een verbodsbord met daarop een hand die geld in de parkeermeter gooit.

De SP stemde in december als enige raadsfractie tegen de invoering van het nieuwe parkeersysteem per 15 maart. Vanaf die datum moeten inwoners van de binnenstad in bezit zijn van een parkeervergunning voor de auto('s) die zij binnen de stadswallen parkeren.

Veel Enkhuizers hebben de vergunning inmiddels aangevraagd, maar volgens de SP is het nooit te laat voor een tegengeluid. ,,Wij zijn er de partij niet naar om ons heel snel bij een genomen besluit neer te leggen. Tegen slecht beleid valt altijd wat te doen'', vindt SP-fractievoorzitter Christian Bokhove.

Wethouder Jan Franx (Nieuw Enkhuizen), die onder meer parkeerbeleid in de portefeuille heeft, vindt de raamposteractie van de SP 'belachelijk'. ,,Die parkeermeter op het plaatje gaat nergens over. We krijgen in Enkhuizen helemaal geen parkeermeters.''

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons