RKAV Volendam 2 verovert beker reserveteams

De Rijp

Enkele uren voordat Purmersteijn zaterdag de dubbel op zijn naam schreef, veroverde het tweede zaterdagteam van RKAV Volendam in De Rijp de districtsbeker voor tweede teams.

Ook in deze finale troefde een Waterlandse ploeg een formatie uit Kennemerland af. Odin’59 2 moest er met 2-1 aan geloven.

Het succes werd eerst op het Rijper veld en in de kleedkamer en vervolgens ook in Volendam groots gevierd. ,,Het was echt top’’, aldus coach Jack Klepper.

De Volendammers kwamen al snel op voorsprong door een treffer van aanvoerder Jaap Tol, maar na ongeveer een half uur kwamen de Heemskerkers langszij. Klepper: ,,Dat was op dat moment terecht. We hadden ook wat moeite met de lange ballen van Odin.’’

In de tweede helft was er maar één ploeg die aanspraak maakte op de beker, al wachtte Volendam tot de 82e minuut. Tim Veerman kroonde zich met een goal ’uit de kluts’ tot matchwinnaar. ,,Wij waren conditioneel duidelijk de betere. Na die goal was de koek helemaal op bij Odin.’’

Klepper werd niet, zoals Purmersteijn-coach Martin van Ophuizen later op de dag, in de sloot gegooid door zijn spelers. ,,Maar ik kreeg wel een zak water over me heen’’, keek hij lachend terug.

Het seizoen is voor Volendam 2 prachtig verlopen. De ploeg eindigde als tweede in de competitie en overleefde eerder dit jaar ook al de poulefase in de beker voor standaardteams.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.