Spreeuwen zien licht, ook in donker

Mark Borsje
Winkel

Problemen met het licht kenmerkte afgelopen week het Spreeuwentoernooi in Winkel, waar maar liefst op drie avonden de lichtinstallatie het begaf en de tennissers voor even in het donker werden gezet. ,,Gelukkig duurde het op onthoud nooit al te lang, maar vervelend was het natuurlijk wel’’, bekende Anna Kemeling uit naam van de organisatie.

Melissa de Boer trok op de laatste zondag alle aandacht naar zich toe. Samen met haar vader Paul de Boer wist ze eerst de titel in de GD17+ A te winnen door in een hoogstaande finale het ongeplaatste duo Robbert van Arkel en Dorien van Arkel opzij te zetten. Gemakkelijk ging dit allerminst, maar dankzij een break konden vader en dochter de eerste set winnen 6-4.

Omgedraaid

In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. Dit keer konden Robbert van Arkel en Dorien van Arkel een break forceren waarmee ze de winst in de tweede set veilig wisten te stellen 4-6. ]

In de spannende laatste set gingen beide koppels tot het uiterste om er met de winst vandoor te gaan. Uiteindelijk slaagden vader en dochter De Boer erin hun favorietenrol waar te maken 7-5.

,,Een finale om door een ringetje te halen. Zó goed stonden beide koppels te spelen’’, constateerde Kemeling die zag dat De Boer later op de dag ook de titel in de DE17+ A wist te winnen. ,,Het is een mooie dag geworden voor haar waarbij ze uiteraard ook nog liet zien over de juiste slagen te beschikken.’’

Bij de heren was de gevierde man Dion Wegman die net als Melissa de Boer twee titels op zijn naam schreef. In de GD17+ C kon hij samen met zijn dubbelpartner Nadine de Leeuw excelleren. Tegen de hoger ingeschaalde Rene Schiphof en Julia Wiegman waren ze vanaf het begin de betere en gaven ze de tegenstander geen kans meer om terug te komen in de wedstrijd 6-2,6-1.

In de HD17+ C nam Dion Wegman het samen met Youri Wegman op tegen het als derde geplaatste duo Remco Nobel en Kevin Verwer. Deze favorieten konden echter alleen in de eerste set het tempo van Dion en Youri Wegman bijbenen.

Gebroken

Het verzet was hierna gebroken waarna Dion Wegman voor de tweede keer zijn armen in de lucht kon steken 6-3, 6-0. ,Kemeling: ,We kunnen terugkijken op een mooie week waarbij we ondanks een enkel regenbuitje hebben kunnen genieten van toptennis op ons sportpark.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen