Seats sportieve karakter terug met Leon

Seat heeft zijn sportieve karakter met de nieuwe Leon weer helemaal terug. Het uiterlijk van de Leon kun je gerust sportief noemen. Zeker in de FR-uitvoering, zoals onze testauto.

Seat voorziet de Leon FR van onder meer een diffuser aan de achterzijde en verchroomde uitlaatsierstukken. De lichtmetalen 18-inchwielen maken de sportieve uitstraling compleet.

De Seat Leon komt uit dezelfde (VAG-)stal als de Volkswagen Golf, maar de Seat is sportiever gepositioneerd. Dat komt niet alleen tot uiting in het uiterlijk, ook het rijgedrag is net een tandje scherper. Sturen doet de Leon bijvoorbeeld zeer goed: direct en precies. Ook het veer- en dempgedrag verdient een pluim, want ondanks dat het onderstel is afgestemd op sportiviteit, ervaar je de Leon nooit als ‘hard’.

De 103 kW sterke 1.4 TSI-motor is een pareltje. De compressor doet z’n werk bij de lage toerentallen, de turbo bij de hogere. Het resultaat is een motor die altijd trekkracht levert. Je kunt de auto hierdoor lekker ‘schakellui’ rijden. En met een CO2-uitstoot van 119 g/km valt deze versie bij zakelijk gebruik in de categorie van 20 % bijtelling.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.