Toezicht op crèches Uitgeest in orde

Kinderopvang in orde. Foto ANP

Kinderopvang in orde. Foto ANP

Redacteur Kennemerland
uitgeest

De controle op de kinderopvang in Uitgeest is in orde. Dat meldt de gemeente Uitgeest in reactie op een publicatie van de Inspectie voor het Onderwijs, zo schrijft Dagblad Kennemerland.

De kinderdagverblijven - dat zijn er tien in Uitgeest, plus dertig gastoudergezinnen - moeten wettelijk worden gecontroleerd door de gemeente. Zoals veel gemeenten heeft Uitgeest die taak uitbesteed aan de GGD. Of de gemeente zijn controletaak goed uitvoert, wordt weer gecontroleerd door de Inspectie voor het Onderwijs. Die heeft nu 51 gemeenten op de korrel genomen die deze taak onvoldoende uitvoeren.Onder die gemeenten met een zogeheten B-status bevindt zich Uitgeest. De onderwijsinspectie controleerde deze gemeente begin oktober vorig jaar. Het oordeel was negatief. Uitgeest voldoet niet aan de eisen.

Maar inmiddels is die situatie alweer gewijzigd, meldt een woordvoerder van de gemeente Uitgeest aan deze krant. ,,Het klopt dat wij eind vorig jaar de zogenaamde B-status hebben gekregen, maar het toeval wil dat wij onlangs mondeling de mededeling hebben ontvangen dat Uitgeest opnieuw aanspraak maakt op de A-status.’’

Met zo’n status doe je alles goed.

Uitgeest kreeg de B-status omdat de onderwijsinspectie vond dat er werd gedraald als er een advies van de GGD over een creche binnenkwam. Soms stuurde de gemeente pas vier maanden later een brief aan zo’n kinderdagverblijf met informatie wat er moest veranderen.

De gemeente Uitgeest heeft vorig jaar al inkeer beloofd.Daarna kreeg Uitgeest de A-status terug.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.