Gemini krijgt 7,2 van patiënten

DEN HELDER

Het Gemini Ziekenhuis is in de jaarlijkse AD Top 100 van Nederlandse ziekenhuizen gestegen van plek 91 naar 87.Dat blijkt uit de lijst die het AD gisteren heeft gepubliceerd. In 2006 verwierf het Helderse ziekenhuis de hoogste notering: 62.

Het jaar daarop viel het Gemini terug naar plek 95. Vanaf 2008 klimt het Gemini in de peiling. In dat jaar stond het ziekenhuis op plek 92, vorig jaar op 91. Woordvoerster Myra Mazereeuw van het Gemini vindt het jammer dat er niet meer in zat dan een 87-ste plaats. ,,Het liefst zit je in de top tien.'' Blij is zij in elk geval met de waardering die het Gemini van patiënten krijgt: 7,2.

Het Westfries Gasthuis in Hoorn staat op de 35-ste plaats. Het MCA, dat bestuurlijk is gefuseerd met het Gemini, staat op plek 70. In tegenstelling tot het Gemini heeft het MCA met een terugval te maken. Vorig jaar stond het Alkmaarse ziekenhuis nog op de 24-ste plaats. Het WFG daarentegen, stond vorig jaar op de 50-ste plaats.

Hoewel de ziekenhuizen qua plek op de ranglijst flink verschillen, ontloopt het oordeel van patiënten over de instellingen elkaar nauwelijks. Het Gemini scoort 7,2, het MCA en het WFG krijgen van de patiënten beide een 7,3.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.