Opdrachtgever van drugskoeriers in Purmerend opgepakt

Foto ANP

Redacteur Waterland
purmerend

In een onderzoek naar drugshandel vanuit Zuid-Amerika naar Nederland heeft de marechaussee een mogelijke opdrachtgever van drugskoeriers opgepakt. Het is een 36-jarige man uit Purmerend, maakte ze vrijdag bekend.

Naast de man zijn nog drie vrouwen (een van 34 en twee van 35 jaar) aangehouden op verdenking van invoer van verdovende middelen en witwassen. Ook zijn hun woningen in Purmerend en Almere doorzocht. De 36-jarige hoofdverdachte zit nog vast, zei een woordvoerder van de marechaussee. De vrouwelijke verdachten zijn naar huis gestuurd in afwachting van hun proces. De zegsman sluit meer aanhoudingen niet uit.

Een rechercheteam van de marechaussee begon eind vorig jaar een onderzoek nadat een aantal drugskoeriers met cocaïne tegen de lamp was gelopen. Jaarlijks worden zo’n 1000 smokkelaars van verdovende middelen opgepakt op de luchthaven, vertelde de zegsman. „We zijn blij dat we nu niet alleen de koerier van de drugs onderscheppen, maar ook na recherchewerk bij de mogelijke opdrachtgever zijn gekomen.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.