Jongeren keren zich in Hoorn tegen politie

Cees Beemster
Hoorn

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Hoorn twee jongeren van 17 en 18 jaar aangehouden. De jongeren maakten deel uit van een groep jongeren die de politie belette een ruzie op straat op te lossen.

Bij de politie kwam de melding binnen dat er een conflict op het Breed was, waarbij een groep van enkele tientallen jongeren betrokken zou zijn. Op het moment dat een van de agenten een jongen die bij de ruzie betrokken was, wilde tegenhouden, begon de groep te joelen en te schreeuwen. Ook renden de jongeren achter de agenten aan. De jongeren verkeerden volgens de politie onder invloed van alcohol.

Agenten hielden uiteindelijk op de Westerdijk een 18-jarige man uit Hoorn aan. De politie typeert hem als ’de ruziestoker’. De jongeren die de agenten gevolgd waren, keerden zich op de Westerdijk opnieuw tegen de politie en een aantal van hen gooide met stenen en flessen naar de agenten. De agenten slaagden erin de groep uiteen te drijven en hielden een 17-jarige jongen uit Westwoud aan ’wegens het beletten en belemmeren van ambtshandelingen.’

Ambtsbelemmering en geweld tegen personen met een publieke taak is onacceptabel, benadrukt de politie. Voor de politie, de gemeente en het Openbaar Ministerie heeft het bestrijden van deze vorm van agressie een hoge prioriteit. Het zijn strafbare feiten waarvoor door het Openbaar Ministerie hoge straffen worden geëist.

Tijdens de politieactie zijn geen gewonden gevallen. Wel raakte door de stenen een geparkeerd staande auto beschadigd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen