Stichting Welzijn Beverwijk niet extra gekort

Stichting Welzijn Beverwijk niet extra gekort. Foto: Archieffoto HDC Media

Stichting Welzijn Beverwijk niet extra gekort. Foto: Archieffoto HDC Media

Redacteur Kennemerland
beverwijk

Er komt geen extra korting van 75.000 euro op het opbouwwerk van de Stichting Welzijn Beverwijk. Althans, dat is de strekking van een amendement dat de coalitiefracties van GroenLinks en CDA gaan indienen. Waarvoor steun van de twee andere coalitiefracties PvdA en VVD wordt verwacht.

Een extra bezuiniging op het opbouwwerk staat in de lijst van 69 bezuinigingsvoorstellen, waar de gemeenteraad volgende week donderdag zijn zegen aan geeft. Maar de bezuinigingen op de Stichting Welzijn hebben veel kritiek gekregen, niet in de laatste plaats van die stichting zelf.

Zo is er een bezuiniging van 75 mille op het opbouwwerk. Eerder was er sprake van dat de gemeente zelf 75 mille per jaar zou bezuinigen op het ’wijkgericht werken’. Door de uitvoering hiervan voortaan grotendeels bij de Stichting Welzijn onder te brengen, kon die bezuiniging worden bereikt.

Vervolgens staat in de uitputtende lijst bezuinigingen ineens ook nog een bezuiniging van datzelfde bedrag op de Stichting Welzijn. Waardoor het opbouwwerk bijna helemaal opgeheven zou worden.

Die tegenstelling leidde afgelopen week tot overleg tussen de vier coalitiepartijen, die tot de slotsom kwamen dat hier een dubbele bezuiniging op hetzelfde onderwerp is ingeboekt. GroenLinks en CDA willen dit via een amendement repareren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.